V Praze začal fungovat první online pivní výčep Peevo.cz

Mujbiz.cz , 04. November 2018 03:00 0 komentářů
V Praze začal fungovat první online pivní výčep Peevo.cz

Na pražský trh od letošního podzimu vstoupil první online pivní výčep Peevo.cz. Jde o unikátní službu expresního rozvozu čerstvě načepovaných piv z menších českých pivovarů a zatím si Peevo mohou objednat zákazníci v Praze a okolí. Online výčep nabízí 6-8 druhů piv, které se obměňují několikrát týdně. Objednávku stačí jednoduše naklikat na webu Peevo.cz, zvolit množství a skleněnou či PET lahev. Pivo je pak načepováno speciální pípou, díky které nepřijde tekutina do kontaktu se vzduchem. Tak je pivo čerstvé a vydrží v lahvi až měsíc. Pivo je potom dodáno zákazníkovi expresně do 90 minut nebo ve zvoleném čase. Kurýr přiveze pivo vychlazené na ideální teplotu, připravené k servírování.

„Peevo je online výčep toho nejlepšího z menších pivovarů. Rozvážíme po Praze sedm dní v týdnu. Nemáme na výběr tisíce litrů, soustředíme se na kvalitu. Díky tomu pivo dokážeme uchovávat v ideálních podmínkách a denně obměňujeme nabídku,“ říká Matúš Karaffa, spoluzakladatel Peevo.cz, a dodává: „Věříme, že možností na pár kliků ochutnat unikátní a speciální piva z minipivovarů, které můžete většinou dostat jen v několika málo hospodách a specializovaných obchodech, zaujmeme nejen skalní milovníky craft beer.“

Za prvním online výčepem Peevo stojí zakladatelé Matúš Karaffa a Marek Hotovčin, dva kamarádi z dětství, původně z Košic, kteří už si spolupráci vyzkoušeli na projektu Feedo.cz, který se stal největším českým e-shopem s dětským zbožím, takže služby v oblasti e-commerce mají v malíčku. Teď se rozhodli stvořit craft beer ráj založený na dokonalé zákaznické zkušenosti. Proč? V ČR je přes 400 minipivovarů, ale ne vždy se vám hodí do nich zajet třeba na druhý konec republiky, a když vám pivo objednané na internetu putuje v autě dopravce několik dní ve vysokých teplotách nebo v mrazech, je vám jeho původně skvělá kvalita dost ukradená.

První pražský online pivní výčep má všechno, co Matúšovi a Markovi chybělo u hospod a pivních e-shopů. V Peevu nikdy není plno a nemusíte volat kvůli rezervaci. Nabídka je vždycky aktualizovaná. Objednávky jsou doručovány v rozmezí pár hodin. Výběr je menší, aby mohlo být o pivo od skladování po předání zákazníkovi skvěle postaráno. Zakladatelé si ze samé lásky k pivu postavili sami vysněný výčep s vlastním certifikovaným chladicím boxem, kde uchovávají pivo při teplotě 4°C, a kurýr převáží objednávku v termoboxu, protože teplé pivo je horší než studené nohy. Když spojíte dobré pivo a perfektní servis, vznikne Peevo. A mimochodem, oba zakladatelé jsou zároveň nadšení zákazníci.

Za pár týdnů existence Peevo nasadilo a vytočilo přes 50 druhů piv. Aktuálně spolupracuje s osmnácti pivovary, ale denně se ozývají nové a nové, které mají zájem se na webu objevit. Peevo nabízí zákazníkům piva bez ohledu na druh: ležáky, ejly, stouty, pšeničná piva či polotmavé speciály. Na čem však záleží, je původ a kvalita.

Antoš Pivovar Antoš, založen roku 2010, navazuje na tradici vaření piva, která ve Slaném zakořenila už v šestnáctém století. Long story šnyt: Dnes se tu z žateckého chmele a hanáckého sladu vaří chuťovky, které můžete otestovat i ve zdejší Antošově krčmě.

Bad Flash Za vznikem pivovaru Bad Flash stojí kultovní pražské hospody Zlý časy a Kulový blesk. Vaří sedm základních piv, a k tomu pravidelně tři sezónní. Všechny je můžete ochutnat v Bad Flash barech... pokud jste si tedy stihli včas zarezervovat místo. U nás není žádná rezervace potřeba - pivo vám dodáme expresně přímo do rukou.

Beskydský pivovárek Pivovárek v beskydské Ostravici vznikl v roce 2013. Umí pivo skrz na skrz tradiční a české, ale nebojí se ani zámořských elementů, případně pšeničných a žitných piv. Základem všech je pak voda z beskydských bystřin. Účinky jsou vskutku blahodárné.

Clock Piva z potštejnského pivovaru Clock mají etikety jak z marvelovek. Zaslouženě. Jejich superhrdinové Hektor, Twist nebo Exorcist už zachránili nejednoho Čecha od smrti žízní. Pokud se v Potštejně stavíte, můžete navštívit i přilehlou pivnici a vyzkoušet klasiky i speciály rovnou u zdroje.

Falkon „Létající” žatecký pivovar Jakuba Veselého. Jakub byl sympatický snílek již v dospívání a než začal pivo pít, už ho vařil. Když mu pak, podle jeho slov, nikdo nechtěl dát práci, musel si založit pivovar vlastní. A nic lepšího udělat nemohl. Pivovárek vzkvétá, vaří se tu nové a nové pivní styly a my tleskáme zdravému přístupu k pivu i životu.

Chomout Chomoutov u Olomouce je domovem pivovárku, který začal tím nejsympatičtějším způsobem. Milovníci piva se ho naučili vařit pro sebe, a protože mělo úspěch, praštili do toho. Rodinná firma dnes dováží pivo do mnoha podniků v okolí, a vy se můžete stavit i v jejich chomoutovské hospodě.

Chříč Historie pivovaru Chříč v Plzeňském kraji se začala psát daleko předtím, než jsme my všichni vůbec vyrazili na houby. Bylo to v šestnáctém století. Na dlouhou dobu se brány uzavřely, ale od roku 2014 tu opět můžete cítit vůni vařících se speciálů i ležáků. Kromě toho, že se podařilo díky dobrovolníkům navrátit do starého pivovaru život, funguje firma také jako chráněná dílna. Pracuje zde několik lidí s mentálním nebo tělesným postižením.

Kail Pivovar Kail se nachází v Praze-Lahovičkách a sousedí s chuchelským dostihovým závodištěm. Založili ho bratři Kailovi v roce 2017 z lásky k rostlince jménem chmel. Jeho síla je především v krásně pitelných ejlech. Prorokujeme mu velkou slávu.

  Kamenice Kamenice nad Lipou je domovem minipivovaru, který umí piva plzeňského typu stejně dobře jako svrchně kvašené speciály. Zároveň je tu ve výstavbě pivovar velký, který dokáže uspokojit větší množství piva chtivých krků. Nám ale stačí mini verze, která vyšlechtila např. parádní nepasterovanou a nefiltrovanou dvanáctku.

Lužiny S obchodními centry v Praze to není tak marné. V tom na Lužinách se např. skrývá mimo jiné pivovar. V přilehlé restauraci můžete rovnou ochutnat, jak to Pražáci vaří. V nabídce jsou čtyři stálé druhy piva + další speciály během roku.

Morava Ostravský Pivovárek Morava má tři sládky. A co sládek, to ojedinělý způsob vaření. Díky tomu má každé z tradičních piv i speciálů osobitost, kterou u velkých pivovarů prostě nenajdete. Pivovárek nabízí i exkurze, které začínají a končí ve zdejší restauraci. Za nás ideální způsob vzdělávání.

Mazák Kdo by to řekl, že na vinařské jižní Moravě, kde se víno i snídá, vznikne pivovar s takovým charakterem. A hle, roku 2011 se tak v Dolních Bojanovicích stalo. Mazák dodává lahvová piva de facto do všech tuzemských specializovaných pivoték a sbírá body na degustačních soutěžích.

Nachmelená opice Barvu vrátí do líčka Nachmelená opička! V moravském Krnově sídlí minipivovar, který si svými nefiltrovanými a nepasterizovanými moky získává stále víc fanoušků. Jejich nekonzervativní přístup, díky kterému vaří skvěle ležáky i speciály, si získal i nás.

Možná vás zaujal název. Když se trochu napijete, pochopíte ho sami. Pokud ale zrovna musíte řídit, nabízíme vysvětlení: Člověk pochází z opice a po pivu je nachmelený. Neasi.

Oblíbili jste si Nachmelenou opici? Poznejte ji lépe: Pivovar patří rodině Valentů a sládkovi Michalu Kuřecovi. Jinými slovy, majitelé v pivovaru přímo pracují, takže srdcařská záležitost. Michal Kuřec roky piloval své know-how v Pivovarech Lobkowicz na pozici hlavního technologa a přitom tiše snil o vlastním pivovárku. Pak potkal ty správné lidi, čas se naplnil a opice se nachmelila.

Ogar V Kunčicích pod Ondřejníkem se toho nebojí. Prostě začali vařit pivo v kině. Naštěstí se tam nemusíme všichni stěhovat, protože máme Peevo. Ale zpět ke Kunčicím. Zchátralá budova dostala nový kabát, začalo se zde vařit pivo podle brněnského sládka Richarda, k budově přibyla hospoda, k Richardovým receptům další recepty a v roce 2018 dostal pivovárek oficiálně jméno Ogar.

Pivovarský dům Ostrava / Biovar Pivovarský dům Ostrava / Biovar vznikl spojením lokálních pivních podniků: hospody Hobit Club, restaurace U skákavého poníka, prvního ostravského minipivovaru a pivotéky. Jejich vlajkovou lodí je pivo Qásek, jehož sudy jsme na náš web prostě museli dovalit.

Raven Historie Ravenu zní tradičně i netradičně zároveň. Pivovar je v Plzni, což nepřekvapí. Založil ho v roce 2015 původem Australan, což překvapí. Dohromady je z toho parádní mix a nás baví jak klasičtější Raven piva, tak experimenty typu „český kyseláč”. A nejen nás. O pivovaru už psal i Forbes. A vy víte, že ten si vybírá.

Volt Jablonecký pivovar plný lidí, kteří hledají kladný náboj. Kromě vaření piva se věnují i servírování v restauraci Voltovna. Můžete se tedy vydat do ejlového ráje, ochutnat speciály sládka Martina Palouše, a rovnou si k tomu objednat prohlídku pivovaru.

Zichovec Rodinný pivovar Zichovec v Lounech funguje od roku 2012. Postaven byl proto, aby se vyvážila nabídka speciálů oproti unifikovaným chutím piv velkých pivovarů. Stojíme na stejné straně vah a jsme rádi, že zichovecké pivo můžeme posílat dál do světa.


Komentáře