Při práci nezapomínejte na vaše bezpečí

Mujbiz.cz , 21. January 2019 10:00 0 komentářů
Rubriky: Life
Při práci nezapomínejte na vaše bezpečí

Ani v práci byste neměli zapomínat na své bezpečí, a pokud pracujete doma nebo ve starší budově, je dobré se ujistit, že i zde máte detektory varující před nebezpečnými situacemi, jako je únik spalin či plynu. Pro případ, že nejste vybaveni integrovanými systémy v rámci budovy, je vhodné se i z hlediska případné pojistné události zabazpečit vhodnými detektory.


Detektory kouře/Kouřové hlásiče ochrání majetek i životy. Od roku 2008 platí v České republice povinnost vybavit jimi nové či nově zrekonstruované objekty. Nejvíce požárů vzniká v noci, kdy je menší šance vzniklé ohnisko včas uhasit. Detektor Retlux RDT 201 je napájen 9V baterií (signalizace docházející baterie) a spustí alarm, jakmile se do něj dostane kouř. Hlásič se montuje na střed místnosti na strop nebo do vzdálenosti minimálně 1 metr od zdi. Pokud je místnost rozdělena příčkou, je nutné instalovat detektor do každé části.


Detektory plynu jsou zařízení, které slouží k včasnému zjištění úniku LPG (propan-butan), svítiplynu a zemního plynu. Detektor Retlux RDT 401 je vhodný také pro GSM domovní alarm a je vybaven vestavěnou sirénou. A kam detektor správně umístit? „Obecně, snímače mají být umísťovány nad úrovní větracích otvorů a v těsné blízkosti stropu pro detekci plynů lehčích než vzduch a pod úrovní větracích otvorů a v těsné blízkosti podlahy pro detekci plynů těžších než vzduch.“, říká Jiří Gerš, produktový manažer značky Retlux.


Detektor pro rozpoznání úniku oxidu uhelnatého s vysokou citlivostí Retlux RDT301 má LCD displej, kde se zobrazuje úroveň CO. Jednoduchým stiskem tlačítka jde provézt test přístroje. Na samotném detektoru jsou umístěny 2 diody, které signalizují alarm a nabíjení. Detektor je vybaven také automatickou diagnostikou funkce přístroje.


Komentáře