Prací na dálku se dá v IT vydělat 3x více než je průměr v ČR

Mujbiz.cz , 11. December 2019 22:07 0 komentářů
Rubriky: Kariéra
Prací na dálku se dá v IT vydělat 3x více než je průměr v ČR

„Remote work“, neboli práce na dálku, je nastupujícím trendem, který se nevyhnul ani Česku. Díky němu si mohou odborníci v oblasti IT vydělat až 3krát více. Potřebují k tomu především časovou flexibilitu, plynulou angličtinu a znalost technologií.

Práci v zahraničí si hledá stále více IT odborníků z České republiky. Aktuálně je na remote úvazek například na serveru indeed.com poptávaných téměř 43.000 pozic, což znamená obrovskou příležitost pro české vývojáře. Podle průzkumu společnosti Glassdoor je průměrný plat amerického PHP developera 95 000 dolarů ročně, tedy 3x více, než si v průměru vydělá český developer. Pracovat vzdáleně pro americkou, ale také třeba skandinávskou nebo australskou firmu tedy přináší vývojářům obrovské výhody.

„Zaujmout zahraniční firmu a přesvědčit ji o tom, aby Vás na dálku zaměstnala není jednoduché, ale ani nemožné. Rozhodujícími faktory při výběru vývojáře na remote úvazek jsou časová flexibilita a možnost pracovat v časovém pásmu klienta, vysoká seniorita aneb znalost jednotlivých technologií na hluboké úrovni a v neposlední řadě také schopnost proaktivně a samostatně vyřešit zadání. Platforem, skrz které je možné získat úvazek na dálku, je několik, například zmíněný server indeed.com, upwork.com nebo právě naše platforma hiremotely.com, která má za cíl propojovat vývojáře se špičkovými technologickými firmami,“ říká Vojtěch Záhorský, CEO Hiremotely, který se s cílem demonstrovat jednoduchost a výhody práce vzdáleně chystá na pracovní cestu kolem světa.

S nastupujícím trendem digitálního nomádství v Česku souvisí také loňské otevření pobočky amerického coworkingového centra WeWork v Praze. Velikou výhodou takto řešených prostor je, že je možné si kancelář pronajmout na velmi krátkou dobu, na rok nebo i měsíc. WeWork také nedávno spustil úspěšný akcelerační program WeWork Labs. „Jednou z mnoha výhod, kterou členství v akceleračním programu WeWork Labs zahrnuje, je možnost pracovat ze kterékoliv pobočky na světě. Této příležitosti využije člen Labs Vojtěch Záhorský, který bude během 2 měsíců pracovat v pobočkách 7 různých měst, a to ve Stockholmu, New Yorku, Austinu, Los Angeles, Sydney, Singapore a Tel Avivu,“ říká Sintija Meissner, manažerka pražské pobočky WeWork Labs.


Komentáře