Nová éra čtení elektronických knih se sedmipalcovou čtečkou PocketBook Era

Mujbiz.cz , 03. June 2022 00:00 0 komentářů
Rubriky: Tech
Nová éra čtení elektronických knih se sedmipalcovou čtečkou PocketBook Era

Společnost PocketBook představuje dlouho očekávanou 7palcovou čtečku PocketBook Era. Nová generace displeje E Ink Carta 1200 zaručuje dokonalé pohodlí při čtení i poslechu. Čtečka je vybavena celou řadou pokročilých funkcí, jako jsou vestavěný reproduktor a podpora poslechu audioknih, funkce převodu textu na řeč a podpora rozhraní Bluetooth, vylepšená ochrana displeje proti poškrábání a voděodolnost IPX8.

Nejnovější 7palcový displej E Ink Carta 1200 s rozlišením 1264 × 1680 a 300 DPI zaručuje vysoký kontrast a ostrost každé stránky e-knih. Vylepšená technologie zvyšuje kontrast obrazu o 15 % a zrychluje dobu odezvy na dotek obrazovky o 20 %. Displej s úhlopříčkou 7 palců je velikostně ideální jak pro čtení doma, tak i na cestách – zařízení zůstává kompaktní, ale zároveň dokáže na jedné stránce zobrazit více textu než klasická 6palcová čtečka. Funkce SMARTlight umožňuje přizpůsobení jasu a teploty barev, takže čtení je šetrné pro oči za jakýchkoli světelných podmínek.

Ergonomický tvar, tenký rámeček s ovládacími tlačítky na bočním panelu a kompaktní velikost jsou hlavní atributy snadného užívání a ovládání. G-senzor automaticky určuje a mění orientaci obrazovky, čtečka je proto stejně pohodlná pro praváky i leváky. Rozměry modelu 134,3 × 155 × 7,8 mm dělají z PocketBook Era jednu z nejkompaktnějších 7palcových čteček elektronických knih na trhu.

Čtečka PocketBook Era podporuje 6 formátů audioknih, které lze poslouchat přes vestavěný reproduktor – na obrazovce čtečky stačí stisknout tlačítko Přehrát. K poslechu audioknih a hudby je možné využít bezdrátová sluchátka, audio systémy v autech a další zařízení podporující Bluetooth. Funkce převod textu na řeč (TTS) dokáže předčítat libovolný text přirozeně znějícím hlasem v jednom z 26 dostupných jazyků.

Displej je vybaven vylepšenou ochranou proti poškrábání, zařízení tedy bude v bezpečí dokonce i při velmi častém používání. Kromě toho je vodotěsná čtečka PocketBook Era ideálním společníkem pro čtení v koupelně nebo někde venku. Ochrana před vodou vyhovuje mezinárodní normě IPX8, čtečka bez úhony přečká i ponoření do sladké vody do hloubky 2 metrů po dobu až 60 minut.

Čtečka přijde na český trh v první polovině letních prázdnin, a to ve dvou verzích, které se budou lišit barvou a velikostí vnitřní paměti: měděná Sunset Copper 64 GB s doporučenou prodejní cenou 5999 Kč a stříbrná Stardust Silver 16 GB s doporučenou prodejní cenou 4999 Kč.


Komentáře