Návrat restaurací zpět do života

Mujbiz.cz , 04. June 2020 23:00 0 komentářů
Návrat restaurací zpět do života

V celé Evropě se postupně uvolňují omezení, která přinutila zavřít restaurace, kavárny, hospody a bary, což si můžeme vyložit jako pozitivní znamení, že se život vrací do normálního stavu. Nebude to však ten normální stav, který jsme znali dříve – to platí zejména pro milovníky nápojů a podniky s občerstvením a pohostinstvím, restaurace a cateringové podniky (HoReCa).

Pokračující opatření týkající se společenského odstupu a další vládní doporučení budou znamenat, že pokud jde o bezpečný a zodpovědný provoz, musí být provozotavelé ostražití. Některé úvahy prezentované v zahraničních médiích kladou větší důraz na povolení týkající se venkovních prostor a stolování s čirými plastovými dělícími stěnami, které by zákazníky oddělovaly, a také na omezení, jako je snížená kapacita.

Ať už jsou opatření přijímána napříč zeměmi jakkoli, podniky v odvětví HoReCa budou muset prokázat flexibilitu, aby se mohly rychle přizpůsobit oficiálním pokynům a všem náhlým změnám.

Vzhledem k tomu, že se dveře restaurací a barů v celé Evropě začínají otevírat, budou tyto podniky muset přijmout zvláštní opatření, která pomohou zabránit šíření nemoci COVID-19. Může se jednat o jednorázové jídelní lístky nebo jídelní lístky vytištěné na voděodolném, omyvatelném materiálu, který lze snadno dezinfikovat. V obou případech pomůže flexibilita interního tisku jídelních lístků podnikům rychle a nákladově efektivně udržet agilní prostředí a soulad s předpisy.

Společenský odstup samozřejmě zůstává klíčovým požadavkem, stoly musejí být umístěny dále od sebe, což vede ke snížení kapacity a menšímu počtu hostů. Použití značení, jako jsou samolepky na podlahu a stojany, pomáhá informovat zákazníky a udržovat bezpečnou vzdálenost před jejich usazením.

Investováním do všestranného zařízení, které dokáže tisknout vše od jídelních lístků až po značení, a dokonce samolepicí podlahové nálepky pro společenský odstup, mohou firmy pokrýt všechny své požadavky na tisk na vyžádání, a to bez dodatečných nákladů a dlouhých dodacích lhůt.

Barevné tiskárny A3 řady C800 od společnosti OKI, které získaly řadu ocenění, jsou pro odvětví HoReCa ideální, jelikož umožňují tisknout vše od standardního kancelářského tisku až po jídelní lístky, plakáty, bannery a samolepicí podlahové a okenní nálepky – a to interně a obratem v okamžiku potřeby. Zabírají minimum místa a současně umožnují tisknout v profesionální kvalitě na celou řadu formátů a materiálů, včetně voděodolných médií, která lze otřít dezinfekčním prostředkem a neporušit přitom tištěný obsah.

Společnost OKI si je vědoma toho, že vytváření a zavádění nezbytného značení pro společenský odstup může být náročné, a tak se spojila se společností Floralabels, aby podnikům v odvětví HoReCa nabídla bezplatná média a grafická řešení pro společenský odstup. Ta jim pomůžou otevřít dveře netrpělivým návštěvníkům a zároveň ochránit zdraví zaměstnanců a zákazníků tím, že podnikům umožní vytvořit samolepicí podlahové nálepky, které lze rychle a snadno vytisknout.

Bezplatný balíček médií a grafických řešení obsahuje tři formáty: kruhovou samolepicí podlahovou nálepku (285 × 285 mm) a samolepicí obdélníkové podlahové bannery ve dvou velikostech (215 × 900 mm a 297 × 1 320 mm) a také poutavé návrhy v českém jazyce, která návštěvníkům připomenou, že mají udržovat bezpečnou vzdálenost.


Komentáře