Investiční fond Vetfund otevírá nejmodernější veterinární kliniku v ČR

Mujbiz.cz , 07. May 2024 00:00 0 komentářů
Rubriky: Podnikání
Investiční fond Vetfund otevírá nejmodernější veterinární kliniku v ČR

V Praze na Palmovce zahájila od května svou činnost nejmodernější veterinární klinika v České republice. Jde o první subjekt budované sítě klinik Medicanima, kterou spravuje investiční fond First Veterinary Fund Central Europe SICAV (Vetfund). Vetfund je prvním investičním fondem v České republice zaměřeným na oblast veterinární péče. Jeho cílem je zhodnocovat finanční prostředky skrze přímé investice do vybraných referenčních veterinárních klinik a do progresivních společností působících v oblasti veterinární péče v České republice a ve střední Evropě.

Nově otevřená veterinární klinika Medicanima je svou rozlohou přes 800 m2 jednou z největších v České republice a splňuje nejvyšší standardy moderní medicíny. Je vybavena špičkovým přístrojovým vybavením včetně CT, RTG a JIP. Klienti ji naleznou v moderní administrativní budově myhive Palmovka na adrese Voctářova 18, Praha 8, v těsné blízkosti dopravního uzlu Palmovka.

„Cílem našich klinik Medicanima je poskytovat nadstandardní služby a servis, který dnes známe z vybraných top klinik v oblasti humánní medicíny, i v oblasti veterinární péče a uspokojit i tu nejnáročnější klientelu. Vybudovali jsme nejmodernější kliniku v České republice a špičkově ji vybavili. O pacienty se bude starat profesionální tým zkušených lékařů s nejmodernějším přístrojovým vybavením,“ popisuje zakládající partner fondu Vetfund Dušan Moskaliev. Klinika poskytuje všechny služby veterinární péče pod jednou střechou – od prevence a běžného ošetření až po specializované operace a rehabilitace. Celkem zahrnuje 4 ordinace, 2 operační sály, JIP a místnost pro hospitalizaci. Samostatná část Aftercare je věnována ortopedii a fyzioterapii. Zde se nachází ortopedická ordinace s přímým propojením na RTG a CT a dvě ordinace určené pro aquaterapii a laserterapii.

„Český a středoevropský trh veterinární péče čeká podle našich odhadů a analýz podobný vývoj jako v západní Evropě, kde celý veterinární byznys již dávno prošel významnou konsolidací a ovládají ho dva, tři velké řetězce veterinárních klinik zaměstnávající tisíce veterinárních lékařů, kteří ošetřují milióny domácích zvířat. Tato konsolidace přinesla zvýšené investice do vybavení klinik a profesního rozvoje zaměstnanců, díky kterým došlo k výraznému zvýšení kvality poskytované péče a efektivnějšímu fungování veterinárních klinik,“ vysvětluje Dušan Moskaliev. V České republice máme velmi silnou tradici chování domácích mazlíčků, počet domácích zvířat, zejména psů, je v České republice dokonce vysoko nad průměrem EU a stále roste. Veterinárních lékařů je naopak mírně pod evropským průměrem a díky vysokému počtu pacientů jsou již dnes přetíženi. „Konsolidace veterinárních klinik, profesionalizace jejich řízení a růst kvality veterinární péče proto podle nás představují významnou investiční příležitost. Postupně plánujeme vybudovat i formou akvizic síť veterinárních nemocnic a klinik Medicanima se špičkovou veterinární péčí a profesionálním vedením, nejprve v Praze a poté v dalších krajských městech, s následnou expanzí do dalších zemí střední Evropy, jako je Slovensko, Polsko a Maďarsko,“ dodává Moskaliev.

Řízením veterinární kliniky Medicanima v roli COO (Chief Operating Officer) byl pověřen Ing. Tomáš Veselý, který posledních několik let řídil provoz a veškerou operativu na klinice Vetcentrum Duchek na Praze 5. Garanta veterinární péče a roli CMO (Chief Medical Officer) bude plnit MVDr. Lenka Chylíková, která v posledních pěti letech vedla lékařský tým na pražské klinice Vetcentrum Duchek.

„Dáváme dohromady extrémně silný tým zkušených manažerů a doktorů. Každý má přes dvacet let zkušeností a vynikající výsledky. Tomáš Veselý je zkušený manažer s mezioborovým přesahem a se schopností vést lidi a stavět týmy. Lenka Chylíková je špičková veterinářka, odbornice a specialistka na chirurgii měkkých tkání, medicínu drobných savců a interní lékařství,“ říká Dušan Moskaliev.


Komentáře