Inteligentní docházkový systém vylepší HR procesy v každé firmě

Mujbiz.cz , 27. March 2018 07:00 0 komentářů
Inteligentní docházkový systém vylepší HR procesy v každé firmě

V dnešní době je zbytečné, abyste se při zpracování docházky svých zaměstnanců trápili s excelovými tabulkami. Většina velkých podniků má docházkové systémy integrovány do chodu společnosti již delší dobu. Poněkud problematická je situace ve středně velkých podnicích, kde už pouhý excel nestačí, avšak firma se přechodu na docházkový systém stále brání. Právě personalista je tou pravou osobou, která může po vedení firmy nový docházkový systém žádat.

Český a slovenský trh je v moderní a efektivní evidenci docházky pozadu. Svědčí o tom i fakt, že v cloudové společnosti TULIP Solutions máme výrazně více zkušeností se zaváděním našeho docházkového systému u klientů, kteří doposud žádný nepoužívali (využívali klasické docházkové knihy, případně MS Excel). Málokdy nahrazujeme jiného dodavatele.

Personalista, který čte tyto řádky, jistě není podobným zjištěním překvapen. Pravděpodobně jste se nyní zamysleli nad svojí tabulkou v excelu, kterou každý měsíc vyplňujete, aby se připravily podklady ke mzdám. Nezpochybnitelným faktem je, že to tak již dávno nemusíte dělat. Co může ve vaší práci změnit kvalitní docházkový systém?

Dobrý docházkový systém udělá práci za vás

Stačí vám dobrý docházkový systém, který veškeré potřebné údaje vypočítá za vás. Základem je soulad s legislativou. TULIP je česko-slovenské řešení a legislativu máme důkladně pokrytu v obou zemích (ale též v Rumunsku, Polsku, Maďarsku, Slovinsku nebo Chorvatsku).

Systém sleduje salda a zákonné limity, takže se nestane, že počet dovolených nebo pracovních neschopností překročí povolený limit. Evidence v TULIPU však není omezená pouze na legislativní požadavky. Každá firma má vlastní specifickou docházku, kterou chce sledovat. Běžně nastavujeme také evidenci práce z domu, tzv. „home office“. Do mezd se exportují pouze schválené požadavky a ty, které jsou relevantní pro vyplácení mezd.

Do TULIPu se také zaměstnancům nahrávají výplatní pásky, takže každý zaměstnanec si je může prohlédnout a stáhnout (jsou dodatečně chráněny osobním heslem).

TULIP za vás dělá to, co jste doposud pracně evidovali: kontroluje vyrovnávací období, neumožňuje překrýt určité typy absencí (dovolená s pracovní neschopností apod.), práci přesčas je možné zadat až po pracovní době a vykonává další potřebné kontroly. Díky tomu vám nehrozí pokuty od inspektorátu práce, neboť inspektoři nebudou již při kontrolách nacházet chyby v evidenci.

Proč TULIP?

  1. TULIP je cloudová platforma. To znamená, že k jejímu používání vám stačí internet. Nemusíte si nic instalovat do počítače. Každý zaměstnanec může získat přístup do systému a evidovat si absence.
  2. Napojí se na váš mzdový software, takže jedním klikem uzavřete docházku za firmu a druhým ji odešlete do mzdového softwaru.
  3. Poskytujeme také plánovač směn. Evidování negativní docházky je v TULIPu jednoduché a hodí se do každé firmy. Je však možné také plánovat směnný provoz nebo dovolené pro celý tým.
  4. Oproti některým zastaralým softwarům dostupným na trhu je TULIP uživatelsky mimořádně přívětivý a intuitivní nástroj. S moderní grafikou a responzivním designem.
  5. Umožňuje tzv. „cross country“ schvalování. Máte manažery v Česku a jejich podřízení pracují také na Slovensku? Podobné firemní struktury a pravidla zvládá TULIP bez problémů.


Komentáře