Dvě třetiny lidí v Česku pracují mimo svou kancelář

Mujbiz.cz , 10. March 2017 15:28 0 komentářů
Dvě třetiny lidí v Česku pracují mimo svou kancelář

Nejnovější průzkum zadaný společností Regus, poskytovatelem flexibilních pracovních prostor, ukázal, že více než dvě třetiny zaměstnanců v České republice tráví přes polovinu pracovního týdne mimo kancelář. Na dotaz, kde v té době pracují, 52 % odpovědělo, že většinou dělají z domova.

Průzkum se zaměřil na více než 160 podnikatelů a zaměstnanců v České republice a kladl si za cíl poskytnout přehled o tom, jak lidé v dnešní době pracují. Jedním ze zjištění je, že zatímco práce na dálku je jednoznačně normou, rozhodně není synonymem pro práci z domova: pouze malá část dotazovaných pracuje výhradně z domova (6 %). Zaměstnanci zdůvodňují práci na dálku spíše zachováním produktivity, když cestují mezi schůzkami ve stejném městě nebo v různých městech (67 %).

Studie dále ukázala, že:

  • pouze 6 % lidí pracujících na dálku pracuje po celý týden výhradně z domova.
  • 8 % dotázaných obvykle pracuje na dálku, když jsou v zahraničí.
  • pouze 10 % pracujících by se při práci na cestách spokojilo s hlučnou kavárnou.

Karel Pelán, ředitel společnosti Regus pro Českou republiku a Slovensko, poznamenává: „Tyto výsledky ukazují, že dnešní pracovníci jsou opravdu mobilní. Jen velmi málo z nich pracuje skutečně pouze z domova a tráví veškerý čas mimo hlavní kancelář. Z průzkumu vyplývá, že nechtějí nahradit jeden stálý pracovní prostor jiným, například tím doma, ale potřebují místa, kam mohou zajít a v klidu vyřídit pracovní záležitosti, když jedou na obchodní schůzku, ať už ve svém městě, nebo jinde".

Podnikatelé i zaměstnanci dávají jasně najevo, že potřebují místa, kde mohou v klidu pracovat několik hodin nebo i celý den. Častou volbou bývají business centra, protože jsou v různých městech a poskytují profesionální služby a prostředí, které umožní soustředit se na práci, tedy přesný opak hlučných kaváren, ve kterých je těžké najít potřebný klid a soukromí.“


Komentáře