Dubnové románové novinky z nakladatelství Pointa

28. April 2021 11:06 0 komentářů

V online nakladatelské službě Pointa vychází v dubnu několik románových novinek, které potěší zejména ženské čtenářky, ale na své si přijdou všichni milovníci skutečných lidských osudů a silných příběhů. Román Rododendron staví na skutečném příběhu matky a ztracené dcery a následném znovushledání o mnoho let později. Myškinův problém je současný román o vztazích a otcovských figurách v dnešní době. Sociální drama Jednorožec skrz černý humor otevírá téma života starého člověka v domově důchodců a vůbec přístupu k seniorům (nejen) v těchto zařízeních. Román Bez zábran je příběhem dvaadvacetileté dívky, která po těžkém rozchodu začne žít nespoutaně a užívat si každé vteřiny. Všechny knižní novinky i spoustu dalších titulů je možné objednat na e-shopu Pointy a ve všech tradičních knihkupectvích nebo na e-shopech.

Rododendron

Za horizontem osudu... Autorka: Pavla Pavlíčková Kovaříková Ilustrátorka: Magdaléna Kurcová Skutečný příběh matky a dcery, kterým nebylo dopřáno žít spolu. Kniha plná utrpení a beznaděje, ale i lásky a víry. Žánr: román Počet stran: 144 Rozměry: 130 x 200 mm Vazba: vázaná ISBN: 978-80-7650-318-2 Datum vydání: 22. 3. 2021 Vhodné pro: milovníky životních příběhů Cena: 249 Kč Pointa.cz | Rododendron - Za horizontem osudu...

Anotace

Skutečný příběh matky, které lidská zášť a zloba podpořené totalitním režimem v Československu vyrvaly z náručí dvouletou dceru. Nebýt nevinné fotografie s rododendronem, nikdy by se znovu nesetkaly a vy byste tuto knihu nečetli. Projděte se spolu s nimi po molu života. A vydejte se na cestu k odhalení osudových okamžiků stojících za jejich utrpením, která trvala dlouhých 48 let. Kniha psaná rukou sestry znovunalezené Drahušky připomíná, že i zdánlivě objevená štěstěna je vrtkavá. Příběh v knižní podobě je totiž jejím posledním přáním, které vyslovila, než ve své loďce odplula za pomyslný horizont osudu…

Pavla Pavlíčková Kovaříková

Ráda přijímá nové výzvy. Díky tomu si mohla osahat již více profesí. Jako vedoucí oddělení v Bauhausu pronikla do zásad správného použití barev a později se stala odbornou konzultantkou v tomto oboru. Po 12 letech přišel čas na radikální změnu. Naučila se pořádně pracovat na počítači, a tím si otevřela nové dveře, za kterými se objevily startupové pozice asistentky cenového oddělení a výkonné asistentky. Navštěvuje domov seniorů jako dobrovolnice. Miluje svoji rodinu. Relax nachází na své zahrádce a také při pečení dortů. No a nyní napsala knihu.

Jednorožec

Autor: David Lauda Ilustrátorka: Klára Malová Sociální drama protkané notnou dávkou černého humoru. Kniha syrová jak miska sushi. Žánr: román, sociální drama Počet stran: 128 Rozměry: 130 x 200 mm Vazba: brožovaná ISBN: 978-80-7650-277-2 Datum vydání: 25. 3. 2021 Vhodné pro: čtenáře sociálních románů Cena: 229 Kč Pointa.cz | Jednorožec

Anotace

Třiasedmdesátiletý pan Ovčáček doslova přežívá v domově pro seniory. Má vyšší inteligenci než většina klientů i zaměstnanců a rád dělá různé legrácky a naschvály. Ty ale zdaleka ne všichni berou s humorem. Jednoho dne se tak rozhodne zmizet. Chce se pokusit znovu najít štěstí, které ho opustilo spolu s milovanou ženou. Na své cestě za možná posledním dobrodružstvím potkává někoho, kdo má snad ještě horší životní příběh a s kým si bude mít rozhodně co říct. Děje se tohle všechno doopravdy, nebo se to všem jen zdá? Jak dopadne Ovčáček a 150letý moudrý a sarkastický jednorožec Aliment? A co ostatní klienti a zaměstnanci „chromáku“?

David Lauda

Asistent pedagoga na speciální škole, velký bratr, vychovávající o dvacet let mladšího bráchu, trochu spisovatel, trochu kuchař a trochu fotbalista. Psaní a divadlo ve spojení s jeho prací, to jsou dvě věci, které miluje. Vytvořit divadelní představení s handicapovanými je jeho snem. Taktéž vydání knihy či knih. Zisk z prodeje použije také právě na podporu školy.

Proč jsem knihu napsal: Na trhu mi začala chybět originalita. Podobné náměty, podobná jména a místa, podobné věty, podobné cokoliv. Také chci poukázat na nekalé praktiky a chování v některých domovech pro seniory, s nimiž mám také své zkušenosti, a také na obyčejnou lidskost, která mi v jednání se seniory chybí.

Myškinův problém

Zápisky zrání Autor: Petr Novak Současný román o vztazích, jejich proměnách z romantických a erotických na přátelské a o přebytku či nedostatku otcovských figur. Žánr: filozofický román Počet stran: 200 Rozměry: 130 x 200 mm Vazba: brožovaná ISBN: 978-80-7650-322-9 Datum vydání: 8. 4. 2021 Vhodné pro: čtenáře románů Cena: 269 Kč Pointa.cz | Myškinův problém / Zápisky zrání

Anotace

Postava romantika zastává paradoxní pozici. Pro jedny je idiotem, pro druhé osobností s idejemi, které tak rádi následujeme. Takže když se Markéta s Petrem na stránkách knihy potkají, vypadá to banálně, na přímočarou love story. Romantika v pravý čas, chtělo by se říct, na prahu dospělosti. Jenže z toho vznikne román o otcovství, které autor chápe jako univerzální fenomén. Nedostatek nebo naopak přebytek otcovských figur rozhýbe děj svižně napsané příběhové mozaiky, která se dá číst jako pocta jednomu náhodnému setkání, nebo jako pokání plynoucí z nedostatku citové výchovy.

Petr Novak

Studoval češtinu a humanitní studia. Pracoval externě pro různá nakladatelství a v médiích. Pár let redigoval rubriku o české literatuře na jednom internetovém serveru. Chvíli blogoval na pierrenovak.blogspot.com, překládal počítačové hry nebo dodával marketingový content pro telefonního operátora. Okrajově se angažoval jako petent v Amnesty International. Podílel se na vydání několika sborníků a básnických sbírek, spoustu času také proklábosil v kavárnách a na čteních.

Bez zábran

Autorka: Tereza Komorousová Příběh dvaadvacetileté dívky, která po těžkém rozchodu začne žít nespoutaně a užívat si každé vteřiny. Plnými doušky hltá vášeň a lásku svých milenců.

Žánr: román Počet stran: 200 Rozměry: 130 x 200 mm Vazba: brožovaná ISBN: 978-80-7650-269-7 Datum vydání: 26. 4. 2021 Vhodné pro: čtenáře románů Cena: 249 Kč Pointa.cz | Bez zábran

Anotace

Dvaadvacetiletá Gábina se po těžkém rozchodu přestěhuje z maloměsta do centra Prahy. Z holky toužící po pevném vztahu se stane volnomyšlenkářka, která začne žít zcela nespoutaně. Ve vztahu se cítila svázaná, a tak se snaží přijít na to, co ji udělá skutečně šťastnou. Zahazuje pevné mantinely věrnosti a na každém prstu má obmotaných několik chlapů. Některým dokonce zlomí srdce, ale dokáže ho někdo zlomit i jí?

Tereza Komorousová

Pochází z Tábora a momentálně bydlí nedaleko v jedné malé vesničce. Pracuje jako referentka nákupu a analýz. Dálkově studuje magisterský obor podniková ekonomika v Českých Budějovicích, kam o víkendech dojíždí. Ve volném čase ráda vaří a zkouší nové recepty nebo si užívá přírody. Nic ji ale nezrelaxuje tolik jako psaní, amatérské focení a malba tajuplných obrazů.

Proč jsem knihu napsala

Poslední roky jsem toho měla tolik na srdci, a tak jsem se začala ze všeho jednoduše vypisovat. Z pár řádků se staly strany a nakonec celá kniha zaznamenávající různé milostné vztahy. Inspirovalo mě mnoho příběhů, které mi roky vyprávěli přátelé, některé jsem dokonce zažila sama. Kolikrát jsem si říkala, že tohle se snad ani nikomu jinému stát nemůže…