Acronis: poptávka po cloudových řešeních silně roste

23. květen 2018 00:00 0 komentářů

Platforma Acronis Data Cloud umožňuje poskytovatelům služeb nabízet širokou škálu služeb, včetně zálohování, obnovy po havárii, a sdílení a přístupu k souborům.

Acronis, celosvětový lídr v oblasti hybridní cloudové ochrany a ukládání dat, dnes u příležitosti 15 let existence firmy oznámil silný růst cloudových řešeních Acronis s tím, jak roste - lépe než se očekávalo - poptávka po službách cloudového úložiště, zálohování a disaster recovery. Meziročně došlo k 200% nárůstu počtu zabezpečených zařízení a k 151% nárůstu počtu podnikových zákazníků, kteří využívají cloudových služeb Acronis. Objem využívaného cloudového úložiště Acronis vzrostlo na celkových 39 petabytů.

Během posledního roku Acronis získal více než 2 000 nových poskytovatelů služeb, kteří nyní nabízejí služby zálohování, obnovy po havárii a sdílení podnikových souborů s využitím platformy Acronis Data Cloud. Díky testovacímu provozu bez závazků, instalaci z jednoho místa, vícevrstvé architektuře a nativní integraci s PSA a RMM nástroji je Acronis nejefektivnější platformou ochrany dat dostupnou poskytovatelům služeb.

Poskytovatelé služeb mohou snadno a s minimálním úsilím vyměnit své původní systémy za Acronis a nabízet novou funkcionalitu přizpůsobenou specifickým potřebám svých zákazníků. Nejsou potřeba žádné počáteční investice, k dispozici je flexibilní licenční model a různé možnosti nasazení (Acronis hosting, hybridní, nebo hosting u poskytovatele služeb), což znamená, že Acronis Data Cloud může být snadno integrován do existující infrastruktury poskytovatele služeb bez narušení stávajícího modelu dodávek služeb.

Nové služby ochrany dat jsou snadno dostupné a škálovatelné, přičemž platforma Acronis Data Cloud umožňuje poskytovatelům služeb rozšířit své služby na nové trhy a získat nové zdroje příjmů. Zároveň tyto služby zvyšují spokojenost zákazníků a snižují míru jejich odlivu.

Podnikoví zákazníci volí Acronis Mezi podniky všech velikostí se zvyšuje povědomí o důležitosti služeb ochrany veřejných cloudů a stejně narůstá i počet společností, které využívají technologií Acronis k zabezpečení svých dat umístěných na veřejném cloudu. Například jen počet zabezpečených e-mailových schránek Microsoft Office 365 vzrostl meziročně více než desetinásobně.

Mnoha firmám je navíc jasné, že v případě napadení dat mohou zaplatit dodatečné náklady ve formě ztráty důvěry zákazníků a právních výdajů. Mnoho z nich se proto obrací na technologie Acronis jako na spolehlivou a bezpečnou službu cloudové úložiště s cílem mít svá data v bezpečí. Dokonce i uživatelé on-premise verze řešení Acronis Backup vyjadřují stále větší zájem o cloudová úložiště: 35 % z nich ukládá další kopie svých záloh do Acronis Cloud.

Acronis je přítomen ve všech odvětvích, zejména pak v automobilovém, výrobním a IT průmyslu, a navíc jeho řešení využívá 79 ze 100 podniků žebříčku World’s 100 Most Valuable Brands.

Technologická partnerství Jako globální lídr v řešení hybridní cloudové ochrany dat je Acronis všeobecně uznáván jako průkopník v oblasti technologie zabezpečení dat. Jako jediná technologie, která využívá ochranu proti ransomwaru postavenou na umělé inteligenci a certifikaci dat na bázi blockchainu, posouvá Acronis kvalitu efektivních řešení na novou úroveň požadovanou trhem.

Součástí dalšího rozvoje jsou technologická partnerství uzavřená s řadou vedoucích společností:

• Google Cloud. Schopnost ukládat data umístěná v Google Cloud, která je v současné době integrována do jednotlivých řešení Acronis, významně rozšiřuje počet cloudových umístění, kam mohou partneři a zákazníci Acronis ukládat svá data. To poskytne větší svobodu datových lokalit a vyšší rychlost jejich uploadování.

• Microsoft Azure Cloud. Řešení ochrany dat Acronis již nyní dávají možnost zákazníkům využívat Azure cloud jako zálohovací úložiště. V dalších verzích budou řešení nativně integrovat cloudovou platformu Microsoft Azure, která tak bude jednou z klíčových komponent platformy Acronis Data Cloud.

• Systémoví integrátoři. Acronis nabízí nativní integraci s nejpopulárnějšími automatizačními hostingovými platformami jako Professional Services Automation (PSA) a nástroji Remote Monitoring and Management (RMM), včetně Autotask, ConnectWise, cPanel, Plesk a Kaseya.

• Wiliams Martini Racing. Jeden z nejikoničtějších týmů Formule 1 si zvolil technologii Acronis k ochraně své hybridní IT infrastruktury. Tým využívá funkcionalitu Acronis Data Cloud k ochraně lokálních i cloudových úložišť, centralizaci správy záloh a zefektivnění zálohovacích procesů.

• Sahara Force India. Další tým Formule 1 využívá technologii zálohování, disaster recovery, softwarově definovaného úložiště, sdílení a synchronizace souborů, a obrany před ransomwarem za účelem ochrany IT infrastruktury týmu využívající výrobní, testovací (včetně dat z testovacího tunelu) a závodní data. Součástí spolupráce bylo také přejmenování řídícího střediska týmu umístěného v továrně v britském Silverstonu na „Acronis Mission Control Centre“ evokující vysokou hodnotu dat a důležitost jejich ochrany ve Formuli 1.

„Naše investice do hybridní cloudové infrastruktury se vyplácejí velmi efektivně, zejména pak našim zákazníkům a poskytovatelům služeb,“ řekl John Zanni, prezident společnosti Acronis. „Jsme schopni dramaticky zvýšit jejich příjmy a pomoci realizovat úspěšné podnikání díky platformě Acronis Data Cloud. Těšíme se na další úspěšnou spolupráci do budoucna.“